Running Metal

„Mindannyiunknak vannak álmai. De az álmok megvalósulását sorrendben megelőzi az elhatározás, az alázat, az önismeret, és a rengeteg erőfeszítés.” Jesse Owens

Friss topikok

  • kisviola: Köszi, hasznos bejegyzes volt, latom nem mai darab, de a google talalatok közül ez volt a leghaszn... (2012.09.06. 14:04) Sípcsonti ínhüvely gyulladás...
  • Export: Most kezdem futó "karrieremet", metált hallgatok, ott voltam ezen a koncerten. Jó kis blog lesz ez... (2010.07.07. 15:36) In Memoriam: PANTERA

HTML

A tökéletes testtartás

2009.10.12. 20:37 | Borzi+ | Szólj hozzá!

Fejtartás. Az, hogy hogyan tartod a fejed kulcsfontosságú a teljes testtartás szempontjából, ami eldönti, hogy milyen hatékonyan futsz. Engedd, hogy a tekinteted irányítson téged. Természetesen tekints előre, és ne a lábaid nézd. Így kiegyenesedik a nyakadat és a hátad.

Vállak. A vállak fontos szerepet játszanak abban, hogy a felső testedet ellazítsák amíg futsz, ami nagyon fontos abból a szempontból, hogy hatékony futó testtartást tarts fenn. Az optimális teljesítményért a vállaidat tartsd alacsonyan és lazán, ne magasan és feszesen. Ahogy kezdesz fáradni futás közben, ne engedd hogy a vállaid elkezdjenek közelíteni a füleid irányába. Ha mégis, rázd meg őket, hogy kiengedd belőlük a feszültséget. A vállaidnak vízszintesen kell maradniuk és nem szabad felváltva lesüllyedniük minden lépésnél.

Karok. Annak ellenére, hogy a futás elsősorban az alsó testrészt veszi igénybe, a karjaid ne csak kísérjék a mozgásod. A kezeid kontrollálják a felső tested, amíg a karlengésed a láblendítéseddel mozgatnak téged előre. Tartsd a kezeidet enyhén ökölbe szorítva, úgy hogy az ujjaid hegye finoman érintse a tenyeredet. Mintha egy-egy chipset fognál anélkül, hogy összetörnéd azt. A karjaidnak legfőképpen előre és hátra kell lengeniük (nem pedig enyhén keresztbe) a csípőd és a mellkasod alsó része által határolt magasságban. A könyökeidnek 90 fokos szöget kell bezárniuk. Amikor érzed, hogy ökölbe szorul a kezed vagy pedig az alkarjaid feszülnek, engedd le a karjaid és rázd meg őket néhány másodpercig, hogy ellazuljanak.

Törzs. A törzsed pozíciója futás közben kihat a fejed és vállaid pozíciójára. A fejedet felemelve és előrenézve, vállaidat lazán lent tartva a törzsed és a hátadat egyenesen tartva olyan hatékony pozíciót tudsz felvenni, ami optimális tüdőkapacitás és nagy lépéshossz eléréséhez fog segíteni. Ha elkezdesz egy futás alatt csoszogni, vegyél egy mély lélegzetet és érezd, ahogy természetesen kiegyenesedsz. Ahogy kilélegzel, egyszerűen tartsd fenn az egyenes pozíciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://runningmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr761445976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása